Сономедин 250 мг №20 капсулы — Инструкция по применению

Склад
1 капсула містить: активні інгредієнти: екстракт валеріани (Valeriana officinalis) – 75 мг (mg); L-тіанін (L-theanine) – 50 мг (mg); мелатонін (melatoninum) – 1 мг (mg); допоміжні речовини: кальцію стеарат, діоксид кремнію (аеросіл), мікрокристалічна целюлоза; оболонка капсули: желатин.

Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність)
щоденної кількості (2 капсули або 500 мг): білки – 0,135 g (г), вуглеводи – 0,0099 g (г), жири – 0 g (г); 0,5796 kcal (ккал) / 2,4246 kJ (кДж).

Без ГМО.



Термін придатності

дату виготовлення вказано на упаковці. Строк придатності – 24 місяці з дати виготовлення.

Умови зберігання
зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.


Рекомендації щодо застосування

рекомендована як додаткове джерело біологічно активних речовин рослинного походження та похідних амінокислот для покращення засипання, якості та тривалості сну. Сприяє полегшенню засипання, фізіологічному регулюванню циркадних ритмів, у т.ч. при тривалих подорожах; зменшує негативну дію денного стресу. Не викликає звикання та важкого пробудження.


Спосіб застосування та дози

вживати дорослим по 1-2 капсули на добу за 30-60 хвилин до сну. Курс застосування становить від 2 до 4 тижнів

Перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.


П
ротипоказання
вагітність, період годування груддю, підвищена індивідуальна чутливість до компонентів, дитячий вік, аутоімунні захворювання, лімфогранулематоз, лейкоз, лімфома, мієлома, епілепсія.

Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання.

Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Не є лікарським засобом.

Форма випуску
капсули з масою вмісту 250 mg (мг) ± 7,5 %.

Умови зберігання
зберігати в оригінальній упаковці за температури від 4°С до 25°С у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.

Термін придатності
зберігати в оригінальній упаковці за температури від 4°С до 25°С у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.

Функціональні властивості: Сономедін® — збалансований натуральний комплекс, рекомендований для нормалізації сну. Слід вживати при розладах сну, пов’язаних з порушенням процесів засинання та погіршенням якості сну. При первинному безсонні, при розладах циркадних ритмів «сон-неспання», безсонні літніх людей.

Екстракт валеріани (Valeriana officinalis) зменшує збудливість центральної нервової системи, послаблює прояви стресу, тим самим сприяє більш швидкому засинанню. Дія зумовлена вмістом ефірної олії, більша частина якої — складний ефір спирту борнеолу та ізовалеріанової кислоти. Заспокійливі властивості мають також валепотріати та алкалоїди — валерин і хотинін. Клінічні дослідження показали значне покращення суб’єктивних оцінок якості сну при вживанні екстракту валеріани. Екстракт потенціює дію інших компонентів.

L-тіанін (L-theanine) амінокислота природного походження, що походить від глютамінової кислоти. Міститься головним чином у чаї (Camellia sinensis). L-тіанін проникає через гематоенцефалічний бар’єр, чинить релаксуючу дію, що сприяє заспокоєнню думок, викликаних щоденним стресом та пришвидшує засинання. L-тіанін сприяє синтезу ГАМК у мозку та сам здатен стимулювати ГАМК-рецептори. ГАМК є одним з основних нейромедіаторів, що відповідає за гальмівні процеси. L-тіанін генерує та регулює альфа-хвилі (частота 8-12Гц) у головному мозку, що відповідають за релаксацію та сприяють більш легкому та швидкому засинанню.

Мелатонін (melatoninum) є нейрогормоном шишкоподібного тіла (епіфіза). Фізіологічно секреція мелатоніну зростає після настання темноти, досягаючи максимуму між другою та четвертою годинами ночі та зменшується протягом другої половини ночі. Мелатонін регулює циркадні ритми та підтримує циклічність сон — неспання.

Дія мелатоніну на МТ1-, МТ2-, МТ3-рецептори сприяє якості сну, оскільки ці рецептори (переважно MT1 і MT2) залучаються до регуляції циркадних ритмів та сну.

З віком зменшується ендогенне виробництво мелатоніну, тому мелатонін покращує якість сну, особливо у пацієнтів із первинним безсонням, яким понад 55 років.

Мелатонін має антиоксидантні властивості, що обумовлює його мембраностабілізуючу дію. Нормалізує проникність судинної стінки і збільшує її резистентність, поліпшує мікроциркуляцію. Препарат покращує лише порушений функціональний стан ендотелію, не впливаючи на нормальну функцію ендотелію. Мелатонін знижує систолічний тиск і частоту серцевих скорочень у хворих літнього віку у стані спокою, зменшує підвищення артеріального тиску при психоемоційному навантаженні. Мелатонін нормалізує автономну нервову регуляцію серцево-судинної системи переважно в нічний період, що сприяє покращенню порушеного добового профілю артеріального тиску.

Виробник
Юридична адреса: вул. Ванди Василевської 7, літ. «А», м. Київ, 03055 Україна.

Фактична адреса потужностей (об’єкта) виробництва: вул. Центральна, 1, с. Сунки, Смілянський р-н, Черкаська обл., 20741 Україна.

Центральний офіс: вул. Предславинська 43/2, м. Київ, 03150 Україна.

ТУ У 15.8-30112347-015:2006 Без ГМО