Юнона Био-Т Ag тип 1 кольцо внутриматочная спираль — Инструкция по применению

Інструкція по застосуванню

Фармакологічна дія

Якір внутрішньоматкового контрацептиву виготовлений із пластику у вигляді замкнутого кільця діаметром 18 мм, всередині якого розміщений стержень. На стрижні намотана биметаллическая мідно-срібний дріт з номінальною площею активної поверхні 254 мм2 в ВМС кільцеподібної форми «Юнона Био-Т» тип №1 (ступінь чистоти міді не менше 99,98%, вміст срібла не менше 9,3%) і закріплена монофіламентна нитка для контролю за розташуванням і витяганням контрацептиву. Рентген і УЗД — контрастність забезпечується наявністю біметалічною мідно-срібного дроту на стрижні. Методика введення ВМС — метод «вилучення», діаметр градуйованою трубки-провідника 3,9мм.
 
Тривалість контрацепції — не більше 5 років для ВМС кільцеподібної форми «Юнона Био-Т Ag» тип № 1.
 
Стерилізація — радіаційна.

Показання

Бажання жінки оберегти себе від вагітності.

Лікування і профілактика синдрому Ашермана. Як посткоитального кошти ВМС може вводитися протягом 3-4 днів після незащіщенно¬го статевого акту.

Протипоказання

Внутрішньоматкова контрацепція абсолютно протипоказана при вагітності (підозра чи підтвердження), злоякісних захворюваннях жіночих статевих органів, запальних процесах органів малого таза, при кровотечах із статевих органів невстановленої етіології, при аномаліях розвитку матки, міомі більше 8 тижнів, ендометріозі будь-якої локалізації, алергії на мідь, хвороба Вільсона. З обережністю (після проведення оцінки ризиків / переваг) необхідно застосовувати ВМС при високому ризику розвитку захворювань, що передаються статевим шляхом (наявність декількох сексуальних партнерів), анемії (гемоглобін менше 90 г / л), у родили жінок, при захворюваннях крові, у пацієнток з наявністю в анамнезі позаматкової вагітності.

Побічні дії

Збільшення менструальної крововтрати. Перед- і міжменструальні кров’янисті виділення.

Взаємодія 

Взаємодії з лікарськими засобами не виявлено, при необхідності діагностичного і терапевтичного опромінення медичний персонал повинен бути поінформований про наявність ВМС. У деяких випадках може знадобитися видалення контрацептиву.

Як приймати, курс прийому і дозування
Рекомендовані терміни введення ВМС

• будь-який день менструального циклу (віддай перевагу-них з 4 по 19 день);

• безпосередньо після неускладненого медичного аборту, виробленого методом вакуум-аспірації або кюретажу;

• по закінченню інволюції матки (через 5-6 тижнів після неускладнених пологів) в т.ч. на тлі лактаційної аменореї;

• відразу після вилучення ВМС термін використання якого закінчився, при бажанні жінки продовжити внутрішньоматкову контрацепцію;

• з метою посткоїтальний контрацепції на 3-4 день після незахищеного статевого акту.

Адаптація до ВМС

У період адаптації організму пацієнтки до ВМС (3-4 місяці) можливі зміни менструального циклу. Менструальні кровотечі можуть супроводжуватися тягне болем внизу живота або крижової області, яка, як правило, швидко затихає.

З метою підвищення прийнятності ВМС і сокраще-ня періоду адаптації рекомендується:

• проведення ретельного обстеження жінок для виявлення протипоказань до застосування ВМС;

• диференційований підхід до вибору моделі ВМС, виходячи з індивідуальних особливостей організму жінки, планів на дітонародження, часу введення ВМС;

• використання рекомендованої техніки введення внутрішньоматкового засобу і оптимальних термінів для його установки;

• профілактичне призначення антибіотиків;

• призначення інгібіторів простагландіногенеза в перші дні після введення ВМС і протягом трьох перших менструальних кровотеч. обстеження пацієнтки

перед введенням ВМС

Пацієнтка повинна бути ознайомлена з вартий-нствамі, недоліками і можливими ускладненнями-ями методу внутрішньоматкової контрацепції. Обстеження пацієнтки перед введенням ВМС (Обсяг обстеження пацієнтки перед введенням ВМС регламентується національними медичні-кими протоколами і в різних країнах може відрізнятися):

• клінічне обстеження; • бактеріоскопічне аналіз вагінальних мазків;

• Рар-мазок (мазок для онкоцітологіческое дослідження).

Процедура введення ВМС

Процедура введення ВМС виконується лікарем акушером-гінекологом з дотриманням общепром-зайнятих правил асептики.

Після гінекологічного огляду і виключення протипоказань до застосування методу внутрішньо-маткової контрацепції в асептичних умовах вводять дзеркала і трикратно обробляють шийку матки і піхву розчином антисептика. Потім фіксують шийку матки кульовими щипцями і нес¬колько зводять, стерильним зондом визначають напрямок осі цервікального каналу і довжину по¬лості матки. У деяких випадках може потребо¬ваться інструментальне розширення цервікаль¬ного каналу розширювачами Гегара до № 4 — 4,5

Процедура підготовки ВМС до введення

1 Розкрийте, упаковку зі / боку трансце вікальних ниток.

2 Встановіть рухливий обмежувач на відстань, відповідне довжині порожнини матки по зонду. Введіть поршень в трубку до сопри-косновение з контрацептивом.

Для контролю площині якоря ВМС поверніть обмежувач на вступній трубці до суміщення плоских поверхонь обмежувача з предпола-Гаєм площиною якоря ВМС.

Процедура введення ВМС (метод «вилучення»)

1 Зберігаючи тракцию за кульові щипці, як при зондірова¬ніі порожнини матки, не докладаючи над-мірних зусиль, введіть ВМС через канал шийки матки до обмежувача. Рух осуществ¬ляйте вступної трубкою і поршнем одночасно. Звільнення якоря ВМС з трубки проіс¬ходіт при зміщенні вступної трубки до упору про кільце поршня. Увага: поршень повинен залишатися нерухомим, підтримуючи контрацептив.

2 Вийміть поршень.

3 Вийміть вступну трубку.

4 Обріжте трансцервікально нитки так, щоб вони виступали з шийки матки на 1,5-2,5 см. Рекомендований час з моменту відкриття упаковки до введення ВМС — не більше 7 хвилин.

Показання для видалення ВМС

• ВМС може бути видалено в будь-який день менстр-ального циклу за бажанням жінки.

• Обов’язково видалення ВМС після закінчення терміну використання.

• При відсутності впевненості в правильному розташуванні ВМС безпосередньо після введення доцільно витягти контрацептив і ввести новий протизаплідний засіб.

• Контрацептив повинен бути вилучений при розвитку запальних захворювань органів порожнини таза (ендометрит, сальпінгоофорит і т.п.); стійких порушеннях менструального циклу; розвитку анемії; часткової експульсіі ВМС; вираженому больовому синдромі, пов’язаному з наявністю ВМС в порожнині матки; при вагітності на тлі ВМС (питання про пролонгацію вагітності після вилучення ВМС вирішується індивідуально, пацієнтка повинна бути поінформована про те, що ризик самопроізвольно¬го аборту при наявності ВМС в порожнині матки зростає до 50%).

Пам’ятка жінкам, які застосовують внутрішньоматковий метод контрацепції Ефект методу внутрішньоматкової контрацепції забезпечується присутністю в порожнині матки вироби невеликого розміру — внутриматочного протизаплідний засіб (ВМС). Період адаптації організму до ВМС триває близько 3 місяців. Відразу після установки внутрішньоматкового контрацептиву Вас можуть турбувати незначні кров’янисті виділення зі статевих шляхів, невиражені болі внизу живота, які повинні пройти через 2-3 дня. Протягом 8-10 днів після введення ВМС необхідно утриматися від статевого життя, підвищених фізичних навантажень, занять спортом, відвідування лазні, сауни. Навіть при хорошому самопочутті через 10 днів Ви повинні звернутися до лікаря, вводиться ВМС. Протягом 2-3 місяців після введення в матку ВМС місячні можуть бути більш рясними і длітельни¬мі, іноді відзначаються незначні кров’янисті виділення зі статевих шляхів між менструальними кровотечами. Під час менструації целесообраз¬но звертати увагу на гігієнічні прокладки, щоб вчасно помітити випадання спіралі з менструальними виділеннями. Повторні огляди у гінеколога Ви повинні пройти через 1, 3, 6 місяців після введення внут¬ріматочного контрацептиву, потім 1-2 рази в рік протягом всього терміну застосування ВМС. При використанні внутрішньоматкової контрацепції потрібно дотримуватися звичайний гігієнічний режим. Однак, як і при будь-якому сучасному методі предо¬храненія від вагітності, можуть виникнути ускладнення:

• затримка місячних (дуже рідко може наступити вагітність)

• болі внизу живота, болі під час статевих зносин, підвищення температури тіла, незвичайні виділення зі статевих шляхів (ознаки розвитку запальних захворювань статевих органів)

• через три місяці менструації залишаються длитель-ними, рясними, з’явилася слабкість, відчуття нездужання (прінакі порушення адаптації до ВМС).

При появі цих ознак Вам потрібно негайно звернутися до лікаря. Після закінчення терміну використання ВМС, який вказав Вам лікар, контрацептив слід вийняти. Якщо Вам подобається цей метод контрацепції і Ви хотіли б його продовжити, після попереднього обстеження в день отримання «старого» ВМС можна встановити новий.

Пам’ятайте, що видалити внутриматочное засіб можна в будь-який час за Вашим бажанням. Цей метод запобігання від вагітності не впливає на дітородну функцію (вагітність може наступити відразу після вилучення ВМС, незалежно від тривалості його застосування). Витягується ВМС з матки легко, безболісно, ​​проте не слід це робити самостійно.

Діюча речовина

срібло

Виробник

Сімург, Росія

Умови та термін зберігання

За рецептом