Лиотромб 1000-З 1000МЕ/г 50 г гель — Инструкция по применению

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛІОТРОМБ 1000-ЗДОРОВ’Я

(LIOTROMB 1000-ZDOROVYE)

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: гепарин натрію;

1 г препарату містить гепарину натрію 1000 МО;

допоміжні речовини: етанол 96 %, карбомер, трометамол, метилпарабен (Е 218), олія м’яти перцевої, вода очищена.

Лікарська форма. Гель для зовнішнього застосування.

Безбарвний або зі злегка жовтуватим відтінком, майже прозорий гель в’язкої консистенції зі специфічним запахом.

Назва і місцезнаходження виробника.

ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я».

Україна, 61013, м. Харків, вул. Шевченка, 22.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при варикозному розширенні вен. Код АТС С05В А03.

Ліотромб 1000-Здоров’я, гель, при нанесенні на шкіру чинить протинабрякову, антиексудативну, протизапальну та антизгортальну дію. Гепарин виявляється у плазмі крові протягом 24 годин після застосування препарату, при цьому максимальна   концентрація гепарину досягається через 8 годин. Виведення відбувається переважно   нирками. Нанесений на шкіру препарат не впливає на параметри згортання крові.

Показання для застосування.

Лікування захворювань поверхневих вен, таких як варикозне розширення вен, і пов’язаних з ним ускладнень, флеботромбоз, тромбофлебіт, поверхневий перифлебіт. Післяопераційний варикозний флебіт, ускладнення після хірургічного видалення підшкірної вени ноги. Травми та забиті місця, інфільтрати та локалізовані набряки, підшкірні гематоми. Травми та розтягнення м’язово-сухожильних та капсуло-зв’язочних структур.

Протипоказання. Підвищена чутливість до гепарину або до будь-якого іншого компонента препарату, трофічні виразки ніг, що кровоточать, відкриті та/або інфіковані рани, геморагічний діатез, пурпура, тромбоцитопенія, гемофілія. Схильність до кровотеч.

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Лікарський засіб містить як допоміжні речовини метил-п-гідроксибензоат та пропіл-п-гідроксибензоат, тому його не можна застосовувати хворим з алергією на парабени. При наявності у хворого геморагічних симптомів слід ретельно зважити можливість застосування препарату Ліотромб 1000-Здоров’я, гель. Препарат не слід призначати при кровотечах, наносити на відкриті рани, інфіковані ділянки шкіри при наявності гнійних процесів, слизові оболонки, очі та на ділянки навколо очей, на виразки та пухирі. У разі розладів згортання крові гель не рекомендується наносити на великі ділянки шкіри. У випадку лікування флебіту цей лікарський засіб не слід втирати у шкіру.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Дані щодо застосування препарату під час вагітності або годування груддю відсутні.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Діти. Внаслідок обмеженого досвіду застосування препарат не слід призначати дітям.

Спосіб застосування та дози. Дорослим необхідно застосовувати препарат 1-3 рази на добу. На уражену ділянку шкіри наносити 3-10 см гелю та обережно втирати. Тривалість лікування визначається тяжкістю перебігу захворювання.

Передозування. Явища передозування препарату дотепер не описані. Через незначну системну абсорбцію небезпека передозування препарату при місцевому застосуванні відсутня. Внаслідок випадкового перорального застосування гелю у дитини може виникнути нудота або блювання. У такому випадку необхідно промити шлунок, а при необхідності – призначити симптоматичну терапію. Дію гепарину можна нейтралізувати за допомогою протаміну сульфату.

Побічні ефекти. В окремих випадках можуть спостерігатися реакції гіперчутливості, такі як почервоніння, свербіж та припухлість шкіри, відчуття печіння, шкірні висипання, кропив’янка, ангіоневротичний набряк, геморагії, іноді – виникнення невеликих пустул, пухирців або пухирів, що швидко минають після припинення застосування препарату. При нанесенні на великі ділянки шкіри можливі системні побічні реакції.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами, та інші види взаємодій. Застосування гепарину може сприяти подовженню протромбінового часу у хворих, які застосовують пероральні антикоагулянти. Не слід застосовувати препарат разом із лікарськими засобами для місцевого застосування, наприклад з препаратами, що містять тетрациклін, гідрокортизон, саліцилову кислоту, а також з антикоагулянтами.

Термін придатності. 2 роки.

Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка. Гель для зовнішнього застосування по 15 г, 25 г або 50 г у тубі у коробці.

Категорія відпуску. Без рецепта.