Гепатомакс форте №30 капсулы — Инструкция по применению

ГЕПАТОМАКС ФОРТЕ (HEPATOMAX FORTE) 
ІНСТРУКЦІЯ 
ПО ЗАСТОСУВАННЮ

Склад

  • капсули по 400 мг, блістер, № 30;
  • збагачені фосфоліпіди (лецитин) 150 мг;
  • екстракт насіння розторопші плямистої (силімарин) 140 мг;
  • альфа-ліпоєва кислота 50 мг.

допоміжні речовини: (лактоза, крохмаль, кальцію або магнію стеарат) 60 мг.

Перед застосуванням порадитися з лікарем.

Гепатомакс Форте — новий унікальний комплекс екстрактів лікарських рослин з збагаченими фосфоліпідами:

  • відновлює і зберігає клітинну структуру печінки;
  • ефективно запобігає захворюванням печінки;
  • нормалізує обмін речовин.

Фармакологічні властивості

Дія Гепатомакса Форте обумовлено гепатопротекторними властивостями входять до його складу збагачених фосфоліпідів (лецитину), біологічно активної речовини силімарину, що міститься в екстракті насіння лікарської рослини розторопші плямистої, і альфа-ліпоєвої кислоти.

Дія всіх активних компонентів Гепатомакса форте клінічно підтверджено.

Збагачені фосфоліпіди володіють гепатопротекторною і гіпохолестеринемічною дією. У здорової людини зовнішня оболонка основних клітин печінки (гепатоцитів) містить достатню кількість фосфоліпідів. При токсичних (в тому числі медикаментозних і алкогольних) пошкодженнях печінки їх вміст зменшується, що призводить до дисфункції клітинної оболонки і порушення внутрішньоклітинного метаболізму гепатоцитів з подальшим розвитком жирової дегенерації і цирозу печінки. Збагачені фосфоліпіди відновлюють і зберігають клітинну структуру печінки, нормалізують енергетичний баланс гепатоцитів і уповільнюють процеси формування фіброзу печінки. Збагачені фосфоліпіди підвищують опірність організму до дії токсичних речовин, пригнічуючи процеси перекисного окислення ліпідів (ПОЛ), традиційно розглядаються як один з головних механізмів розвитку уражень печінки.

Флавоноїди силимарин — основна діюча речовина екстракту насіння розторопші плямистої — сприяє стабілізації клітинних мембран гепатоцитів (особливо при хронічних запальних захворюваннях печінки, в тому числі вірусної етіології) та перетворенню агресивних вільних радикалів в менш токсичні сполуки з їх подальшим знешкодженням фізіологічним шляхом. Силімарин активізує синтез білка і прискорює регенерацію гепатоцитів, що проявляється в поліпшенні загального стану пацієнтів із захворюваннями печінки (зникнення свербежу та відчуття тяжкості в правому підребер’ї) та нормалізації біохімічних показників крові. Тривале застосування силімарину збільшує тривалість життя пацієнтів з цирозом печінки.

Альфа-ліпоєва кислота (синоніми: тиоктовая кислота, вітамін N, ліпамід) як кофермент бере участь в окислювальному декарбоксилюванні альфа-кетокислот (піровиноградної і кетоглутаровой), що протікає в мітохондріях, і, в зв’язку з цим, відіграє значну роль в процесах утворення енергії в організмі. В гепатоцитах ці реакції супроводжуються зменшенням вираженості жирової дистрофії і сприяють активізації метаболічної функції печінки. Альфа-ліпоєва кислота має виражену антиоксидантну дію, яка зумовлена ​​наявністю в її молекулі двох тіолових (сульфгідрильних) груп, а також здатністю зв’язувати молекули вільних радикалів, які беруть участь в перекисне окислення ліпідів.

Альфа-ліпоєва кислота пригнічує синтез монооксиду азоту (NO) гепатоцитами, що проявляється в поліпшенні периферичного крововообращенія. Дослідження показали, що застосування ліпоєвої кислоти сприяє поліпшенню внутрипеченочного кровотоку на 10-20%.

Альфа-ліпоєва кислота надає дезінтоксикаційну дію при отруєнні солями важких металів, а також при інших отруєннях та інтоксикаціях.

Таким чином, збагачені фосфоліпіди, силімарин і альфа-ліпоєва кислота, що входять до складу Гепатомакса Форте, завдяки раціонально підібраної комбінації, а також співвідношенню компонентів, і комплексному впливу на гепатобіліарну зону, забезпечують потужний гепатопротекторний ефект.
Показання

Збагачені фосфоліпіди, силімарин і альфа-ліпоєва кислота, що входять до складу Гепатомакса форте, застосовуються:

  • для профілактики токсичних впливів на печінку, пов’язаних з тривалим застосуванням лікарських препаратів (антибіотикотерапія, хіміотерапія і т.д.), прийомом алкоголю, курінням і впливом несприятливих екологічних чинників;
  • в якості супутнього кошти для нормалізації процесів травлення, обміну речовин і діяльності гепатобіліарної зони
  • при алергічних і шкірних захворюваннях;
  • як допоміжний засіб для нормалізації процесів травлення, обміну речовин і діяльності гепатобіліарної зони при прийомі лікарських препаратів, дія яких спрямована на зниження надлишкової маси тіла;
  • в комплексній терапії хронічних гепатитів різної етіології, цирозу печінки.

Рекомендовано вживати

Дорослі і діти старше 12-ти років:
по 1-2 капсули три рази на день під час їжі, запити невеликою кількістю води. Курс прийому 30-40 днів. Перерва 2 тижні. При необхідності курс можна повторити.

Діти з 8 до 12-ти років:
по 1 капсулі три рази на день під час їжі, запити невеликою кількістю води. Курс прийому 30-40 днів. Перерва 2 тижні. При необхідності курс можна повторити.

При призначенні лікаря можливе тривале застосування протягом 4-6 місяців.

Як профілактичний засіб: по 1 капсулі 2 рази на день під час їжі протягом 30-40 днів. Перерва 2 тижні. При необхідності курс можна повторити.

Перед застосуванням рекомендується порадитися з лікарем.

Застереження

  • Індивідуальна чутливість до компонентів, 

  • діти до 8 років.

Побічні ефекти

Алергічні реакції на окремі компоненти Гепатомакса Форте.

Особливі вказівки

Застосування Гепатомакса Форте жінкам в період вагітності і лактації можливо тільки за призначенням лікаря.
Гепатомакс Форте не впливає на здатність керувати автомобілем і механізмами.
Альфа-ліпоєва кислота, яка входить до складу Гепатомакс Форте, може посилювати гіпоглікемічну дію інсулін а чи пероральних антидіабетичних засобів, тому в перші дні прийому Гепатомакс Форте слід проводити більш частий контроль рівня цукру в крові.
Альфа-ліпоєва кислота утворює комплексні сполуки з іонними комплексами металів, тому не рекомендується застосовувати Гепатомакс Форте з препаратами заліза, магнію, платини і ін. — через можливе зниження їх ефективності.
Умови та термін зберігання

При застосуванні Гепатомакса Форте в невиправдано високих дозах можливі диспептичні явища (нудота, блювота, діарея). Показано симптоматичне лікування, промивання шлунка, прийом ентеросорбентів.

Умови зберігання та термін придатності

Зберігати в упаковці виробника, в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 18 °С до 25 °С і відносній вологості повітря не більше 75%, 24 місяці з дати виготовлення.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

© Державний реєстр лікарських засобів України, 2020